Fietsroutes Noord-Holland | Fietsnetwerk.nl (2024)

Fietsroutes Noord-Holland | Fietsnetwerk.nl (2)

Afwisseling in Noord-Holland

Molens, natuurparken, de Wadden, vissersplaatsen, polders, duinen, steden en kustplaatsen.Ontdek de provincie met fietsroutes inNoord-Holland en ervaar de mix tussen natuur, cultuur en historie. De provinciebestaat voor een groot deel uit een kopvormig schiereiland tussen de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer. Als je de provincie opdeelt in twee delen dan krijg je een noordelijk en een zuidelijk deel. Beschouw je het Noordzeekanaal als grens dan krijg je in het zuidelijke deel de stedelijke gebieden van Amsterdam, Haarlem, ’t Gooi en Schiphol. En in het noordelijke deel de Zaanstreek, Beemster, Waterland en Texel.

Fietsroutes in Noord-Holland

Aangeboden door: 37 km | 4:05
's-Gravelandse buitenplaatsen 's-Graveland, Laren, Hilversum Genieten van statige landgoederen en buitenhuizen? In 's Graveland geniet je van de sporen die de rijke kooplieden van vroeger hebben achtergelaten.

Naar fietsroute

47 km | 2:43
Beleef de Gouden Eeuw in Enkhuizen Enkhuizen, Westwoud, Hoogkarspel Een fietsroute met een gouden randje door het rijke Enckhuysen van de Gouden Eeuw.

Naar fietsroute

68 km | 3:54
Beleef de Gouden Eeuw in Hoorn Hoorn, Schellinkhout, Zwaag Denk je aan Hoorn, dan denk je aan de Gouden Eeuw. De rijke historie uit deze omgeving is nog steeds op vele plekken voelbaar.

Naar fietsroute

49 km | 2:49
Beleef de Gouden Eeuw in Medemblik Medemblik, Wervershoof, Opmeer Musea, kerken, monumenten en kastelen: in Medemblik vind je ontzettend veel bezienswaardigheden die uit de Gouden Eeuw komen. Voel, beleef en ontdek deze geschiedenis.

Naar fietsroute

45 km | 2:48
Biologische fietsroute bij Amstelveen Amstelveen, Hoofddorp, Lijnden Op zoek naar een lekkere fietsroute in Amstelveen? Fiets door de groene omgeving van Amstelveen, Hoofddorp en Amsterdam en doe eens biologisch!

Naar fietsroute

Aangeboden door: 19 km | 1:08
De Groene Molenroute Amsterdam, Landsmeer, Zaandam Van Amsterdam fiets je door de groene landerijen rondom Landsmeer en kom je uit bij de Zaanse Schans. Een nostalgische Hollandse fietsroute!

Naar fietsroute

Aangeboden door: 35 km | 2:22
De allermooiste Vechtplassen 's-Graveland, Kortenhoef, Vreeland Fiets langs de allermooiste Vechtplassen!

Naar fietsroute

39 km | 2:31
De pontjesroute van Castricum Castricum, De Rijp, Akersloot Voor liefhebbers van pontjes is deze route genieten: je komt er vier tegen!

Naar fietsroute

Aangeboden door: 38 km | 2:09
Fietsen langs vogelvriendelijke akkers Den Burg, 't Horntje, Oudeschild Het hele jaar door kan je op Texel vogels bekijken, deze prachtige route is echt een aanrader voor vogelliefhebbers.

Naar fietsroute

41 km | 2:22
Fietsroute Ambachten rond Schagen Schagen, Winkel, Dirkshorn Echt Hollands polderlandschap is te vinden rond Schagen. Stap af bij leuke bezienswaardigheden en maak je dagje uit compleet.

Naar fietsroute

61 km | 3:43
Fietsroute Architectuur in Amsterdam Amsterdam, Hoofddorp Tijdens deze fietsroute leiden we je naar diverse hoogtepunten uit de architectuur. Stap op de fiets en kijk je ogen uit in Amsterdam.

Naar fietsroute

29 km | 1:42
Fietsroute Beleef de charme van Bloemendaal Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout Lekker uitwaaien in de duinen, maar ook de culturele parels van de regio ontdekken, tijdens deze route door het charmante Bloemendaal.

Naar fietsroute

Meer routes

De routes worden geladen..

Er zijn geen routes gevonden.

Fietsroutes Noord-Holland | Fietsnetwerk.nl (19)

Ontdek de nationale parken

Nationale Parken op de fiets zijn altijd boeiend.Nederland heeft in totaal 20 Nationale Parken, waarvan er tweein deze provincieliggen. Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een uitgestrekt bos- en duingebied tussen IJmuiden, Haarlem en Zandvoort. Naast vogels, vlinders, herten en konijnen lopen in dit gebied ook kuddes wilde paarden en bizons rond. Er zijn mogelijkheden voor korte of lange fietsroutes in dit deel van Noord-Holland. Het tweede gebied is Nationaal Park Duinen van Texel. Dat gebied is groot want het omvat vrijwel het hele Texelse duingebied, inclusief zandplaat De Hors, de Texelse bossen en De Slufter. Er lopen prachtigefietsroutesdoor dit afwisselende landschap met heidevelden, duinvalleien, duinen, dichte bossen en strand.

Fietsroutes Noord-Holland | Fietsnetwerk.nl (20)

Historie aan de oostkust

Fietsen naar Volendam en Enkhuizen is absoluut de moeite waard, maar de oostkant van Noord-Holland heeft meer te bieden. Wat dacht jebijvoorbeeld vanhistorische stadjes als Hoorn, of het eiland Marken? Volendam trekt jaarlijks bijna twee miljoen bezoekers. De haven, palingrokerij, bekende zangers en klederdracht trekken nogal wat mensen. Maar op de fiets is het gebied ook prachtig te beleven door te fietsen langs het IJsselmeer, de graslanden van Waterland en de moerasgebieden. Enkhuizen wordt ook wel de 'Haringstad' genoemd. Dat komt omdat de stad vroeger het centrum was voor de haringvisserij. Fietsroutes leiden jelangs kleurrijke velden als de bloembollen in bloei staan. Enkhuizen ligt aan het IJsselmeer, fietsend bij het water kun je mooie uitzichten verwachten. Of breng er een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. Vind je het leuk om tijdens je fietstocht van Noord-Holland naar Flevoland te gaan? De Houtribdijk is de verbinding naar Lelystad, waar jeoverheen kunt fietsen met uitzicht over het water.

Fietsroutes Noord-Holland | Fietsnetwerk.nl (21)

Langs duinen, strand en polders

Fietsroutes rond Alkmaar lopen door de duinen, langs het strand, de polders en de bollenvelden van Noord-Holland. En als jeer dan toch wilt gaan fietsen, bezoek dan gelijk de bekende Alkmaarse Kaasmarkt.De Kaasmarkt is er elke vrijdagmorgen van begin april tot begin september. Van 10.00 uurtot 12.30 uur gaan de kaasdragers op het Waagplein aan de slag. Het is een wereldberoemd en bontgekleurd spektakel. Mijd je liever de drukte? Ga dan fietsen rond Alkmaar en geniet van de natuur.

Fietsroutes Noord-Holland | Fietsnetwerk.nl (22)

Fietsen in de hoofdstad van Nederland

Er is bijna geen stad ter wereld waar zoveel gefietst wordt als in Amsterdam. Bijna veertig procent van de verplaatsingen in Amsterdam gaan per fiets. Het is voor een Amsterdammer namelijk de meest logische manier om zich te verplaatsen, want de 17e- eeuwse binnenstad is door de smalle straten gewoon simpelweg niet goed toegankelijk voor auto’s. Dus heb je zin in een dagje Amsterdam? Plan dan gewoon eens een leuke fietstocht door de stad en ga fietsen in Amsterdam langs de grachten, het Anne Frank Huis, het Johnny Jordaanplein of waar dan ook.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

  • MUZIKALE FIETSROUTE IN NOORD-HOLLAND In Amsterdam en Haarlem zijn leuke afstapmomenten te vinden voor muziekliefhebbers.
  • VOGELRIJKE FIETSTOCHT DOOR WEIDS WATERLAND Heerlijk uitwaaien langs de kust vlak bij de stad!
  • FIETSROUTE NATUURLIJK NOORD-HOLLAND Deze leuke fietsroute brengt je door oude bekende plaatsen. Dit is een van de mooiste en meest bereden routes in Noord-Holland.
  • STELLING NEMEN ROND AMSTERDAM Ontdek Werelderfgoederen, de Hollandse Waterlinies en de Beemster. Allemaal in de buurt van Amsterdam!
Fietsroutes Noord-Holland | Fietsnetwerk.nl (2024)

References

Top Articles
Released - Pokemon This Gym of Mine
Pokemon: This Gym of Mine (4 Tips you must know) -
Bleak Faith: Forsaken – im Test (PS5)
Walgreens Pharmqcy
Hotels
Identifont Upload
Asian Feels Login
Caroline Cps.powerschool.com
Geodis Logistic Joliet/Topco
What happens if I deposit a bounced check?
Www Movieswood Com
Alaska Bücher in der richtigen Reihenfolge
William Spencer Funeral Home Portland Indiana
Readyset Ochsner.org
Enderal:Ausrüstung – Sureai
Jack Daniels Pop Tarts
Guilford County | NCpedia
Midlife Crisis F95Zone
iLuv Aud Click: Tragbarer Wi-Fi-Lautsprecher für Amazons Alexa - Portable Echo Alternative
Tvtv.us Duluth Mn
Puretalkusa.com/Amac
Yakimacraigslist
G Switch Unblocked Tyrone
Dover Nh Power Outage
Allentown Craigslist Heavy Equipment
Epguides Strange New Worlds
Acts 16 Nkjv
Apple Original Films and Skydance Animation’s highly anticipated “Luck” to premiere globally on Apple TV+ on Friday, August 5
Barber Gym Quantico Hours
Dallas Mavericks 110-120 Golden State Warriors: Thompson leads Warriors to Finals, summary score, stats, highlights | Game 5 Western Conference Finals
Melendez Imports Menu
The Weather Channel Local Weather Forecast
Weve Got You Surrounded Meme
Netspend Ssi Deposit Dates For 2022 November
Co10 Unr
Craig Woolard Net Worth
Adecco Check Stubs
Western Gold Gateway
Ny Post Front Page Cover Today
The Land Book 9 Release Date 2023
Oxford Alabama Craigslist
Stafford Rotoworld
The Holdovers Showtimes Near Regal Huebner Oaks
Craigs List Hartford
Ezpawn Online Payment
Despacito Justin Bieber Lyrics
Ohio Road Construction Map
Barber Gym Quantico Hours
Cvs Minute Clinic Women's Services
Razor Edge Gotti Pitbull Price
Read Love in Orbit - Chapter 2 - Page 974 | MangaBuddy
Intuitive Astrology with Molly McCord
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 6225

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.